Over FC-DHC

Zaalvoetbalvereniging FC-DHC Roermond

FC-DHC is een zaalvoetbalvereniging in Roermond (locatie: Sporthal de Donderberg) waar al jaren met veel plezier een recreatieve zaalvoetbalcompetitie wordt gespeeld door enkele FC-DHC en enkele gastteams. Dit seizoen dat er gespeeld worden op dinsdag en donderdag van 20:00-21:00 en van 21:00-22:00.

Daar het een competitie betreft, hebben de teams geen vaste dag of tijd, maar is dat afhankelijk van het competitieschema.

Traditioneel is inmiddels het kersttoernooi. Hierna wordt, na verdeling van de consumptiepenningen en notoire bitterballen, nog gezellig na geborreld.

De belangrijkste doelstelling van onze vereniging is voor iedereen toegankelijk en betaalbaar spelplezier in een vriendschappelijke sfeer. Mocht je hierin individueel of mogelijk met een team interesse hebben dan kan je ons een berichtje sturen via secretaris.fc.dhc@outlook.com

Historie

Op 28 februari 1983 hebben Tom Severius, Paul van Melick en Peter Hendrix een recreatie veteranen veldvoelbalteam voor 30 + -ers, destijds nog onder de naam FC Donderberg, opgericht. Gestart werd met 21 leden. Het maximale aantal leden werd gesteld op 25. De contributie bedroeg f10.- (10 florijnen).

Als thuisbasis diende het toenmalige Philips voetbalterrein tegenwoordig gedeeltelijk bebouwd door Sijben Meubelen. Op het gedeelte dat nog niet bebouwd is, grazen nu de pony's. Op de zaterdagmiddag vonden hier dan vriendschappelijke wedstrijden plaats.

Het clubgebouw was destijds de Santana bar tegenwoordig beter bekend als café de "Viersprong" op het Gebroek. De eigenaar was tevens de eerst shirt-sponsor. Op de donderdagavond was er de mogelijkheid om een potje zaalvoelbal te spelen in de sporthal Donderberg.

Op 26 maart 1986 stapte het bestuur uit FC Donderberg en gaat men verder met een zaalvoetbal vereniging pur sang genaamd FC DHC; de FC Donderberg Hoogvonderen Combinatie. In 1988 start de recreatiecompetitie in de vorm zoals we die op de dag van vandaag nog steeds kennen.

Jean Heffels (oud bestuurslid)

FC-DHC

FC-DHC is een zaalvoetbalclub in Roermond (op de Donderberg) waar al vele jaren met veel plezier een recreatieve zaalvoetbalcompetitie wordt gespeeld door circa 5-6 teams van DHC en 5-6 gast teams. Lees verder....

Aanmelden

Wil je je individueel aanmelden als lid van FC-DHC, of wil je als team meedoen aan de competitie. Klik dan hier om contact op te nemen.

Foto

Klik hier om foto's van FC-DHC te bekijken.